Филм на българка с престижна номинация във Великобритания

Българката Яна Георгиева е получила престижна номинация на фестивала за независимо кино във Великобритания. Филмът, на който тя е продуцент – „Sleeping Dogs“ (Спящи кучета), е успял да се нареди сред големите в киното, съобщи Нова телевизия.

Яна Георгиева на престижния фестивал

Яна Георгиева на престижния фестивал

След успешното представяне на „Sleeping Dogs“ на Raindance Film Festival London, филмът с български продуцент Яна Георгиева е получил и Номинация Raindace на 16-те британски филмови награди за независимо кино BIFA.

В актьорския състав на драмата влиза и Джон Кемплинг – познават от последния филм за Хари Потър. Историята разказва за жена, която се грижи за болния си годеник. За да го излекува обаче, тя прибягва до крайности.

След като намира съмишленици, Яна Георгиева заснема филма почти без никакви средства за период от около две години и половина. Въпреки че филмът не печели наградата, номинацията вече е голям успех. За да успее, Яна разчита само на идеите, уменията си и тръпката, която по думите й, е основният двигател. Във Великобритания въпреки страха от евентуално нашествие на българи, досега не е срещала лошо отношение.

След успеха на кинофестивала, филмът „Sleeping Dogs” набира скорост. Не само че ще бъде излъчван в Западна Европа и България, но дори и отвъд Океана. Лентата на българката продължава да изненадва филмовата индустрия с невероятно ниския си бюджет и успехите които постига.

Leave a Comment