Премиерът клекна! Плаща субсидиите на фермерите

зърнопроизводители

Фермерите успяха, митинг няма да има

След приключила среща, днес, при министър-председателя Бойко Борисов, стана ясно, че ще бъдат изплатени субсидиите на земеделските производители за единица площ, съобщиха от агроминистерството. Очаква се още във вторник или най-късно в сряда средствата да бъдат по сметките им, потвърди министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

На срещата са присъствали представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Асоциацията на земеделските производители в България  и Националният съюз на земеделските  кооперации в България.

Според първите сметки пари трябваше да бъдат платени едва към средата на март или април. Земеделските производители обаче заплашиха с протест пред храм-паметника „Александър Невски“ заради забавянето. Те коментираха, че точно сега имат нужда от средства, за да подхранят реколтата.

Протестите трябваше да бъдат проведени в периода 18 – 22 февруари. Земеделците настояваха още и намаляването на акциза за горивата – мярка, за която има нотификация от ЕС. Тя обаче още не е въведена в българското законодателство заради липсата на средства.

 

Leave a Comment