Агнешки бут в пловдивски хипермаркет – 17.39 лв./кг

Цялото агне струва най-скъпо в Русе, София и Пловдив и най-евтино в Кюстендил
Изписаната с по-големи цифри цена е без ДДС

Изписаната с по-големи цифри цена е без ДДС

Най-скъпото агнешко месо в страната е в Русе, София и Пловдив. Цените на едро на цяло агне в тези три града са съответно 15.95, 15.30 и 15.18 лв./кг. Най-евтино се продава в Кюстендил, Бургас и Хасково при едрови цени 11.60, 12.65 и 13.25 лева, съобщиха от системата за агропазарна информация (САПИ) към МЗХ

Единствената област, в която е отчетено седмично намаление на цената на едро на цяло агне е Видин. При незначително поевтиняване от 0.4 на сто, през изтеклата седмица този артикул се е продавал там средно за 13.80 лева от търговиите на едро в областта.

В кварталните магазини за месо в Пловдив може да се види пресен агнешки джулан, който се продава за 13 лева.

В един от големите хипермаркети обаче агнешкият бут е 17.39 лв./кг, а плешката – 13.39.

Средната за страната цена на едро на цяло агне е 13,88 лв./кг, с 0,7% над нивото от предходния период

 

Leave a Comment