Анкетират земеделците, данните ще са статистическа тайна

2010-09-16-023_1До края на месец януари 2016 г. производителите на плодове, грозде и вино, зеленчуци, технически и зърнени култури, както и стопаните на животни и пчелни семейства, ще бъдат анкетирани от служители на областните земеделски дирекции относно реколта 2015 г. Данните от анкетите са за нуждите на отдел „Агростатистика“ към МЗХ и са задължителни заради членството на България в Европейския съюз.

Служителите най-често използват методите чрез интервю на място в стопанството или по телефона, съобщават от земеделското министерство.

Получаваните индивидуални данни са статистическа тайна и могат да се използват само за статистически цели. Индивидуалните данни, получени за статистически цели, не могат да се ползват като доказателства пред органите на изпълнителната и съдебната власт и ще бъде запазена конфиденциалността им.

Резултатите от проведените изследванията ще бъдат публикувани в обобщена форма в специализираните бюлетини на сайта на МЗХ, в годишните издания на НСИ – статистически годишник, статистически справочник, в електронния преглед на статистическа информация и в електронните таблици на Евростат.

Leave a Comment