Румен Порожанов номинирал председател на НАЗ за „Мистър Икономика“ (видео)

Благодаря за трудната работа с вас, обърна се към зърнопроизводителите Васил Грудев

ПорожановВ края на 2011 или 2012 г. изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов номинирал тогавашния председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) за приза „Мистър Икономика“. Това си припомни директорът в поздравителната реч към зърнопроизводителите при откриването на Шестия Национален агро семинар в Пловдив, който съвпадна и с 10-годишния юбилей на браншовата организация.

Порожанов върна лентата назад към 2007 г., когато още е бил зам.-министър на финансите и в един момент му се наложило да започне да възстановява „един разклатен фонд“. Именно оттогава датира първата му среща с първия председател на НАЗ Красимир Аврамов, с когото се е срещнал във връзка с искането на бранша за намален акциз върху горивата.

Директорът на ДФЗ посочи, че всичките му спорове с браншовата организация са били на принципна основа. Той е бил толкова впечатлен от устойчивостта и единството в НАЗ, че през 2011 или 2012 г. (Порожанов не бе сигурен в годината) е номинирал тогавашния председател на асоциацията за приза „Мистър Икономика“. „И не затова, че той беше може би най-добрият зърнопроизводител, земеделски стопанин или нещо друго, а просто затова, че самата организация като структура, като организация, която може да защитава интересите си, за мене … още оттогава й свалям шапка.“

 

Приветствието на зам.-министър Васил Грудев започна с думите: „За мен е чест и удоволствие да бъда отново пред вас и от мое и от името на министър Танева да изкажа нашата истинска благодарност за трудната работа, която имахме с вас… Знам колко трудно взимате решения, но и каква сила и тежест имат те, когато веднъж са взети!“

 

Светослав Русалов

Светослав Русалов

Румяна Ангелова, Румен Христов и Красимир Аврамов

Румяна Ангелова, Румен Христов и Красимир Аврамов

По повод 10-годишния рожден ден на асоциацията присъстващите гости изразиха възхищение от неоспоримия факт, че в земеделските среди и в размирния български климат, който ежедневно ражда кандидати за лидери, НАЗ е успяла не просто да се съхрани, но и да се превърне във все по-силна и единна организация, с чиито решения се съобразяват всички управляващи през годините.

Настоящият председател на НАЗ Светослав Русалов покани на подиума досегашните 4-ма председатели – Красимир Аврамов, Румен Христов, Ангел Вукодинов (отсъстващ към момента) и Румяна Ангелова.

НАЗ 6-ти агро семинарРусалов припомни създаването и историческите за асоциацията победи. Бе прожектиран и филм с послания за дейността на НАЗ. Накрая химнът на България изправи на крака присъстващите зърнопризводители и гости.

По-късно към празничната вечер се присъедини и земеделският министър Десислава Танева. На фона на доброто настроение и народната музика в изпълнение на Николай Славеев, вечерта продължи до зазоряване.

Leave a Comment