Готов е новият индикативен график за прием по мерките по ПРСР тази година

млад фермерНовият индикативен график, по който ще се отварят мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), е публикуван на страницата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Според него, първите мерки ще се отворят в началото на юли. Те ще са мярка 2.1.2 за осигуряване на консултантски услуги (касаят Националната служба за съвети в земеделието) и мерките 19.2 за програмата ЛИДЕР и 19.3 за Местните инициативни групи (МИГ).

Мярка 4.1.2 „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма (ТПП) за развитие на малки стопанства“ ще бъде отворена от началото на август до края на септември.

Мярка 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“ ще стартира в последната седмица на август и приемът ще продължи до края на октомври.

Мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти“ тръгва от 1 септември и ще е отворена до края на октомври.

Мярка 14 за хуманно отношение към животни се отваря от средата на септември до средата на октомври.

Мярка 9 за учредяване на групи и организации на производители е определена за прием от средата на ноември до средата на декември.

Мярка 16.1 за иновации „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ ще е отворена от 1 ноември до средата на декември.

Мярка 7.3, която е за обновяване на селата в селските райони, касае широколентовата инфраструктура. Приемът по нея ще продължи през целия октомври.

Мярка 7.6 за възстановяване на религиозните храмове ще бъде отворена от началото на ноември до края на декември.

За мярка 19.4, която е за популяризиране на стратегията за местно развитие, приемът ще е през целия август.

Leave a Comment