Един от най-големите производители на био етерично-маслени култури увеличава площите

рози в чувал„Роуз трейдинг“ЕООД ще увеличи с малко над 400 дка биологичните насаждения, заети с етерично-маслени култури в землището на село Виден, община Павел баня. Едноличен собственик на фирмата е „Интермед 1“ЕООД на Димитър Стефанов. „Интермед 1“, която се занимава както със земеделско производство, така и с преработка на етерично-маслени култури, е сред най-големите в страната био производители на цвят и на продукти от него – ароматни масла, конкрет, абсолют, козметика и други. Преработвателната база е в село Манолово, Павел баня.

Според решението на инвестиционното предложение на „Роуз трейдинг“, съществуващите към 750 дка насаждения с маслодайни рози и лавандула, ще бъдат увеличени с още 417 дка, където ще се отглеждат едногодишни и многогодишни етерично-маслени култури. Всички площи – собствени и под аренда, са биосертифицирани.

Инвеститорът възнамерява да внедри капково напояване и дъждуване върху всичките общо 1 170 дка, като за целта ползва като водоизточник чрез стационарна помпа водите на река Габровница.

Leave a Comment