ГЕРБ внесе 3 жалби в Конституционния съд, утре връща мандата

Бойко Борисов съобщи днес, че няма да предлага проектоправителство за гласуване в Парламента и още утре, при връчването на мандата, ще го върне. Лидерът на ГЕРБ ще оповести от президентството имената на кандидат-министрите. Борисов поясни, че тройната коалиция вече е ясна и няма смисъл да предлага правителство на ГЕРБ.

Няколко часа по-късно депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов информира, че партията е внесла три жалби в Конституционния съд. Те са във връзка с изборите. Първата жалба е с искането на ГЕРБ за оспорване на изборните резултати в цялост. Основанията са Конституцията и Изборният кодекс. В жалбата са посочени нарушения в деня за размисъл, като са приложени и доказателства.

 

Красимир Ципов, ГЕРБ

Красимир Ципов информира за внесените жалби в КС

Красимир Ципов поясни, че в сигнала се съдържат данни за конкретни нарушения на територията на Турция и други държави. „Сред нарушенията, които установихме, е един незаконен, според нас, начин за събиране на заявленията за гласуване в чужбина. За другите две жалби бяхме сезирани през вчерашния ден от НФСБ и РЗС“, каза още той.

Депутатът добави, че жалбата е подписана от 96 представители на ГЕРБ. Единственият, който не е я подписал е Александър Ненков, чиито баща – Румен Ненков, е конституционен съдия. Съпартийците на Ненков смятат отказа за подписване на искането за „моралната позиция в случая“.

 

Leave a Comment