Мед, орехи и ликьор на фермерския фестивал в София

Теодор Пушкаров Снимка на "Произведено във фермата"

Теодор Пушкаров
Снимка на „Произведено във фермата“

Мед и орехи е темата на Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 8 ноември. Посетителите ще могат да опитат меда на Теодор Пушкаров от с. Меляне, Западна Стара планина и орехи и лешници на земеделската производителка Цветелина Газянова от Славяново, Плевенско. Ореховият ликьор на Цветелина също ще се дегустира.

Мед и орехи е класиката в този сезон, естествен лек срещу простуда и неразположение. А ако се прибави и лимон, се получава истински природен имуностимулатор, уверяват организаторите.

Основните дегустации са традиционно два пъти през деня в Демонстрационната шатра: между 12 и 13 часа и между 17  и 18 часа.

На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Фестивалът започна през юни 2017 в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017. Доказвайки устойчивост, Фестивалът продължава и сред края на проекта.

Leave a Comment