В 18:15 часа астрономическата пролет идва по вода

цъфнала сливаДнес в 18:15 часа астрономическата пролет идва по вода и с нацъфтяли овощни дръвчета. Валежите от дъжд и сняг са активизирани от Средиземноморски циклон, който нахлува от запад. В района на област Пловдив днес температурите ще са в диапазона от 2 до 14 градуса, ще има слаб вятър и краткотрайни превалявания. По-студено ще стане от четвъртък до края на седмицата като през уикенда синоптиците от Аccuweather предвиждат дори снежна вихрушка с минимална температура от минус 1 градуса. През следващата семдима ще има затопляне, но валежите няма да спрат.

Днес температурите ще се понижат на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна България. Там ще вали сняг, а в останалата част от страната – дъжд.

По-късно през деня от юг-югозапад валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево време.

Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, в югозападните райони и по Черноморието – до 5°-6°. Максималните ще са в широки граници: от 3° в Североизточна България до 15°-16° в крайните южни райони.

В пет области е обявен жълт код за потенциално опасно време заради снеговалеж, вятър и снежни виелици. Те са: Русе, Търговище, Шумен, Разград и Силиства.

 

Leave a Comment