Днес ще стане ясно кои са министрите, БСП обеща да обяви своите кандидатури до обед

Министерски съвет - сградаДнес ще стане ясен съставът на новото правителство с премиер Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“.

БСП, която според предварителната информация ще поеме земеделското министерство, вероятно ще обяви своите министри до обед. Това се разбра от депутата Атанас Зафиров, който заяви пред бТВ: „Потърпете, до обяд ще са ясни съставът и структурата“. Думите му бяха в контекста на въпроса кои ще са министерствата и министрите на левицата. Зафиров избегна отговор на въпроса ще има ли участие Корнелия Нинова в кабинета, което потвърждава индиректно участието ѝ, за което се говореше в последните дни.

От отговора на депутата не стана ясно и кога точно ще бъде проведено присъствено заседание на пленума на БСП, който трябва да се произнесе относно конкретните участници в правителството. Заседанието бе насрочено за вчера, но бе отложено с обяснението, че по споразумението още се работи.

От „Демократична България“ пък казаха, че съставът на правителството ще стане ясен днес до вечерта.

Пред националното радио депутатът Владислав Панев потвърди, че ДБ получава министерствата на правосъдието, на околната среда и на електронното управление. По-късно днес ще стане ясно дали Борислав Сандов ще бъде министър на екологията и вицепремиер като кандидатура на Зелено движение.

 

Leave a Comment