За нас

Агро Пловдив е електронен вестник за регионална и национална икономика, който поставя специален акцент върху земеделието.

„Никой не е по-голям от хляба“, казва народната мъдрост, а ние ще се опитаме да допълним с другите рубрики, че и хлябът не е по-голям от човека.

В това интернет пространство ще намерите новини, разследвания, коментари, истории от реалния живот и вести от света на изкуството. Няма да ви засипваме с обичайните криминалета, с чалга суета и с политически пиари. За нормалните хора те са фонът на живота, но не и смисъла му.

А какво е смисълът, е въпрос с над 6 милиарда отговори.

„Агро Пловдив“ е нашият поглед към деня, нашите новини, истории и коментари.

Това, което ще се опитаме да не правим, може да се опише с една история.

Веднъж един човек, който пътувал от село на село, срещнал  старец. Той търсел нещо по земята.  Пътешественикът се спрял и го попитал какво прави. Старецът отвърнал: „Изгубих си ключа и сега го търся“. Нашият човек оставил дисагите и започнал и той да търси ключа, лазейки на колене. Минали часове, ключът не бил намерен. И тогава човекът, вече прашен и мръсен, се обърнал към стареца, който също не спирал да търси. „Ти сигурен ли си, че ключът ти е тук някъде?“ „Не“, отвърнал възрастният човек. „ Знам, че е вкъщи.“ „А защо, по дяволите, търсим тук“, изумил се пътешественикът.  „Защото тук има лампа“, отговорил старецът и се засмял.

С цялата тази приказка искаме да обещаем, че няма да търсим ключа там, където не е, само защото е светло.

fake watches