Маргарита Попова: Оставка може да иска всеки. Но какво следва?

ГЕРБ губи от напускането на Народното събрание, според вицепрезидента

„Оставката е политическо искане, което всеки може да артикулира. Оттам насетне обаче трябва да се каже – защо и каквоМаргарита Попова следва. Ние искаме оставка, включително и президентството, но трябва да помислим какво идва след това. Това е много важно“, казва в интервю за в. „Преса“ вицепрезидентът Маргарита Попова.

Според нея властта трябва да чуе протестиращите, които искат стабилност, почтеност и повече възможности за удовлетвореност в личния живот. В същото време и хората трябва да се заслушат във властта. „Този момент е важен и нужен“, смята вицепрезидентът.

Тя обяснява, че в крайна сметка са проведени избори, които са признати за легитимни, за проведени демократично и това е потвърдено и от Конституционния съд. Това означава, че българските граждани трябва да израснат на висотата да чуят избраните от тях политически представители.

Маргарита Попова е убедена, че ГЕРБ са загубили от напускането на Народното събрание.

„Казах го ясно като юрист – НС губи от неприсъствието на най-голямата парламентарната група, на опозицията“.

Вицепрезидентът категорично се обявява срещу нашето участие под каквато и да е форма във войната в Сирия.

„Ако кризата в Сирия не бъде спешно ограничена с политически средства, рисковете ще се умножат, затова гражданската ми позиция е „Не на войната“.

Попова съобщава, че дебатират с президента по различни въпроси, свързани с националната сигурност и външната политика и тя винаги изразява своето становище.

„Оттам насетне държавният глава решава каква позиция по различни въпроси ще заеме, кога ще я огласи, дали ще я огласи- това е негово право“, пояснява тя.

Според нея „самоцелни и неоснователни критики срещу демократично избрани институции и лидери са опасни.

 

Leave a Comment