Кой купува къщата на Цар Киро става ясно в сряда

При огледа на имота имаше интерес, заявиха от НАП. Местни от Катуница могат да се включат в наддаването
къща на цар киро в катуница

Къщата на снимката е на дядото Кирил

Публичната продан на къщата на Кирил Рашков – цар Киро, в село Катуница ще е в сряда. Днес до края на деня кандидатите трябва да депозират 10 процента от началната стойност на имота в НАП Пловдив. Той е оценен на 90 000 лева и представлява къща с площ 125 квадратни метра и двор от 740 квадрата.

Огледът на търгувания имот с данъчен придружител е бил в петък, събота и неделя. От НАП Пловдив съобщиха, че е имало проявен интерес от страна на кандидат-купувачи.

Данъчните отрекоха медийните информации, че семейство Рашкови са погасили данъчните задължения към държавата с лихвите през юни. теахният общ размер е над 530 000 лева. В края на юни пловдивският съд издаде двугодишна присъда на Кирил Рашков и го глоби с 800 лева за укриване на данъци. През октомври той излиза от затвора, където влезе още през 2011 г. след като бе премазан с микробус и почина от раните си 19-годишният Ангел Петров.

Къщата, която НАП продава, всъщност е на внука на цар Киро – Кирил. Тя не е до „дядовия дом“, а в другия край на селото. Хора от Катуница казаха, че имотът е много хубав и вероятно някои по-заможни в селото ще се включат в наддаването.

От кметството на Катуница заявиха, че никой от фамилията не се е върнал да живее в селото, въпреки че Костадинка Рашкова няколко пъти е изявявала желание да се приюти под старата стряха.

Leave a Comment