Сотир Цацаров: 875 телефона са подслушвани без разрешение

главният прокурор Сотир Цацаров

Подписката ще бъде внесена в понеделник при главния прокурор Цацаров

875 телефонни номера са намерени в бележниците на служители на разформированата вече Специализирана дирекция „Оперативни технически операции” (СДОТО). За тях не е имало надлежно разрешение за подслушване, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. „Къртовски труд е в момента да се установи кои са абонатите на телефоните, по които е работено и за които няма издадено разрешение“, каза той. Сред телефоните изплувал и номер на негов колега прокурор.

Главният прокурор обеща до няколко дни коментар по сигнала от ГЕРБ, свързан с арбитражното дело по строежа на АЕЦ “Белене”.  “Дали МИЕТ е забавило умишлено осигуряването на доказателства за нуждата на арбитражното дело, предстои да се установява”, каза Цацаров.

До 15  дни прокуратурата ще се произвесе  дали ще поиска депутатския имунитет на лидера на БСП и депутат Сергей Станишев заради старо разследване за изгубени дела със секретни грифове.,

Цацаров обеща, че скоро ще има развитие и по случая с бюлетините в Костинброд. До 2 месеца ще има обвинителен акт, а до месец – и обвинение на конкретни лица, които не пожела да назове.

Leave a Comment