Корман Исмаилов: Всичко е театър!

Корман Исмаилов„Не съм свидетел на разговорите за кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, но предполагам, че той е предложение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган„, заяви в студиото на бТВ Корман Исмаилов, съучредител на народната партия „Свобода и достойнство“. В миналия мандат на Народното събрание той бе депутат от ДПС, който бе изключен от етническото движение заради несъгласие със стила на ръководенето му.

„Делян Пеевски беше изцяло протежиран от Ахмед Доган в миналия Парламент“, припомни Исмаилов. „Пеевски не се вписваше по никакъв начин в нашата парламентарна група. Имаше специален статут, изпълняваше особени функции. Веднъж попитах Лютви Местан как така ДПС, което е срещу ГЕРБ, има в редиците си депутат, чиито медии подкрепят управлението на Бойко Борисов. Но не получих отговор“, разказа Корман Исмаилов. Той допълни, че по същото време депутатите на ДПС са били наясно, че между Пеевски и Цветан Цветанов има добри партньорски връзки.

На въпроса какво мисли за днешните парламентарни игри за вота на недоверие, Исмаилов спонтанно отвърна: „Всичко е спектакъл, всичко е театър! България нямаше да е на това дередже, ако в партийния живот не властват твърдите принципи „Риба се лови в мътна вода“, „Интересът клати феса“, „Гарван гарвану око не вади“.

Leave a Comment