ЕВН Топлофикация пуска парното по желание

Ако се затопли в следващите дни, абонатните станции автоматично ще се изключат

ЕВН ТоплофикацияEВН България Топлофикация информира, че заради настъпилото захлаждане е в готовност да пристъпи към цялостно стартиране на отоплителния сезон.

В случай на заявено желание от страна на клиенти в дадена сграда за по-ранно включване на абонатната станция, е необходимо да се подаде индивидуално заявление (решение на Общото събрание на етажната собственост).

От дружеството напомнят, че е необходимо плановите ремонти, които се извършват от живеещите по вътрешните отоплителни инсталации в сградите, да бъдат приключени. След това дружеството може да ги запълни, като за целта радиаторните вентили или радиаторните кранове (там, където няма регулиращи вентили) на отоплителните тела следва да бъдат отворени напълно. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление след старта на отоплителния сезон.

В случай на продължаващи ремонтни дейности, ЕВН съветва клиентите да поставят съобщение на вратата на абонатната станция в сградата или да информират чрез обаждане на денонощен телефон 0700 1 0007.

В ЕВН България Топлофикация поясняват, че извършват постоянен анализ на средните стойности на външните температури. Съгласно нормативните изисквания за да се пристъпи към централно пускане на парното е необходимо в три последователни дни средноденонощната температура да е по-ниска от +12°С градуса, както и да е налице  прогноза за ниски температури в следващите 7-10 дни.

В случай, че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от дружеството, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици.

 

Leave a Comment