Иво Прокопиев: И Нова телевизия е под наем в мой имот, но какво от това

Аз не съм олигарх. Не попадам в дефиницията за олигарх

Иво Прокопиев„И Нова телевизия е под наем в мой имот. Сградата е на „Лендмарк“. И какво от това?“ Така Иво Прокопиев, издател и бизнесмен, отговори на въпроса в тв студиото вярно ли е, че бившият финансов министър Симеон Дянков е бил на квартира в негов апартамент. Прокопиев поясни, че с Дянков се познава от студентските си години в днешното УНСС, където двамата следвали – бизнесменът в специалността „Финанси“, а бъдещият министър в МИО.

„Не съм олигарх. Не попадам в тази дефиниция“, каза издателят. Реакцията му дойде на 8-ия ден след интервюто в същата телевизия със Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор. Мавродиев тогава заяви, че Прокопиев е най-добрият пример за олигарх, тъй като внедрява свои хора в правителствата, които после работят за него. В предишното управление това са били Дянков и Трайчо Трайков.

В поредица от интервюта Мавродиев обяви, че на Българската фондова борса са били продадени остатъчните дялове на едно от ЕРП-тата – ЕВН, по такъв начин, че цената е била много занижена, т.е., нещо много скъпо е продадено на много по-ниска цена.

„Това е опит да бъде разрушено доверието на медиите на „Икономедия”, които устойчиво през тези 20 години на прехода държат една здрава и принципна позиция за модернизация на държавата“, каза издателят.

„Аз от първия си ден на това издателство, стоя зад името си като акционер и съсобственик на „Икономедия”. Нито един ден не съм се крил”, добави той. Олигжарсите трябва да се търсят там, където са икономическите ресурси, посочи Прокопиев.

На въпрос дали сформира своя партия, той отговори: „Не смятате ли, че аз би трябвало да зная, ако правя такава партия?”

Бизнесменът заяви, че не е имал конфликт с Цветан Василев, а банкерът започвал атаките си срещу него след разкрития в медиите на Прокопиев, че държавните дружества, министерствата и агенциите държат парите си в Корпоративна търговска банка.

Още по темата: Ако има определение за олигарх, това е Прокопиев

 

Leave a Comment