Доган иска да го заличат като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов

Подайте оставка, за да изгрее слънце над България, обърна се към Лютви Местан нападателят на почетния председател на ДПС

Ахмед ДоганАхмед Доган е подал молба до Софийския съд да бъде заличен като като свидетел по делото срещу неговия нападател Октай Енимехмедов. Съдът трябва да реши дали да я уважи. Прокурорът и адвокатът на Енимехмедов ще изразят становищата си по молбата след разпита на свидетелите, съобщи „Дневник“. Днес тече поредното заседание по това дело.

Доган е мотивирал желанието си със здравословното си състояние. Личният му лекар Ева Степанова (психиатър) е посочила, че разпитът му като свидетел може да навреди на здравето му.

До момента Ахмед Доган не се е явил на нито едно заседание по делото, въпреки призоваването му. Той представяше медицински бележки като доказателство, че не е в добро физическо състояние. Съдията по делото изиска документи от прегледите на Ахмед Доган. В резултат на това днес стана ясно, че почетният председател на ДПС иска да бъде заличен като свидетел.

Лютви Местан бе един от общо 10-свидетели, призовани да се явят на днешното заседание. Лидерът на ДПС заяви, че въпреки двете призовки, е научил от медиите, че съдът го очаква като свидетел.

“Вашето правителство е надвиснало като черен облак над страната. Вие трябва да подадете оставка, за да изгрее слънце над България”, обърне се Енимехмедов към Лютви Местан от съдебната трибуна, съобщи „Офнюз“.

Октай изпревари адвоката си и попита Местан защо смята атентата срещу Доган за политическа екзекуция. Лидерът на ДПС отказа коментар с обяснението, че няма води диалог с криминално проявен човек.

Предстои разпит на депутата от ДПС Рамадан Аталай. Преди това показания даде друг народен представител на дивжението – Мустафа Карадайъ, който обезвреди Енимехмедов веднага след нападението. Пред съда Мустафа заяви, че Доган е доказан патриот със своята дейност през последните 23 години.

 

 

Leave a Comment