Васил Грудев бе утвърден за шеф на фонд „Земеделие“

Васил ГрудевНовият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” е Васил Грудев, реши Управителният съвет на фонда. „Г-н Грудев е доказан професионалист, който от 7 години работи в ДФЗ, от четири години е заместник директор, а от 2 месеца като изпълняващ длъжността директор доказа, че има капацитет да заема тази длъжност”, подчерта министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

Министърът изтъкна, че през последните месеци ДФ „Земеделие” активно се е включил в разработването на новата Програма за развитие на селските райони и по приключването на сегашната програма.

Заместник-министър Явор Гечев допълни, че избирането на Васил Грудев е добър знак за приемственост, който е важен за комуникацията с Европейската комисия. „Съвместно Министерството и Фондът извоювахме кредит на доверие от Брюксел, който ще трябва да изпълняваме оттук нататък”, отбеляза зам.-министър Гечев.

Васил Грудев заема длъжността зам. – изпълнителен директор във фонда с ресор „Технически инспекторат” на 8 септември 2011 г. Завършил е право в Юридическия факултет на университета „Franche-Comté” в Безансон, Франция, през 2003 г., а година по-късно и магистратура по административно право в същото висше училище. През 2005 г. става доктор и асистент към Юридическия факултет на университета „Robert Schuman” в Страсбург, Франция. Владее френски и английски език.

Грудев започва трудовия си стаж в изграждащата се през 2006 г. в Разплащателна агенция в ДФ „Земеделие” и изкачва всички нива на институционалната йерархия. През 2008 г. е назначен за главен експерт в отдел „Технически инспекторат”, а през 2009 г. оглавява отдела.

Още по тематаЧовек на ДПС ще поеме фонд “Земеделие”. Кой?

 

 

 

Leave a Comment