Ваньо Танов: Назначенията в митницата вече са без конкурс

Ваньо Танов„Назначенията в митницата оттук нататък ще са без конкурс„, изненадващо обяви бившият шеф на ведомството Ваньо Танов по Нова телевизия. Той каза, че информацията е абсолютно достоверна. Такова било решението на новото ръководство.

Танов припомни, че когато е бил директор на Агенция „Митници“ е назначил 180 млади хора. „За тези свободни места кандидатстваха 9800 души. Когато някои разбраха, че влизането в митницата няма да е по политическа линия, се отказаха от участие в конкурса“, обясни Танов. Той бе категоричен, че по негово време никой не е заел позиция с политическа протекция. Така са били назначени компетентни хора.

Конкурсите под управлението на Танов се провеждали чрез попълването на тест. Резултатите се обработвали от италиански сървър, за да е гарантирано спазването на правилата. Участниците веднага разбирали резултатите от попълването на теста.

Ваньо Танов разказа подробно и историята с отнетия лиценз на Михаил Михов, собственик на бирената фабрика „Леденика“, който почина в края на март 2011 г. Излезлите тогава записи от телефонни разговори на Бойко Борисов с Танов били компилация от три различни обаждания, сигурен бе Танов.

 

Leave a Comment