Две неочаквани оставки по „лични причини“ – на Бисеров и Найденов

Шефът на следствието напуска в същия момент, в който Цацаров предлага да бъде награден с „личен почетен знак I степен – златен“
Зам.-председателят на ДПС замразява и членството си в партията

Христо БисеровБойко НайденовСлед като вчера от ДПС оповестиха, че заместник-председателят на движението и на Народното събрание Христо Бисеров е подал оставка от постовете „по лична причина“ и че напуска парламента, днес стана ясно, „по лични причини“ шефът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Бойко Найденов също се оттегля.

Според нова информация за Бисеров, той е замразил и партийното си членството, след като вчера е уведомил председателя на ДПС Лютви Местан и почетния председател Ахмед Доган за оттеглянето си от Народното събрание.

Местан коментира, че тълкува „лични причини“ като семейни, а не дай Боже и други обстоятелства, въпреки че няма информация за здравословни проблеми при Христо Бисеров. Той поясни, че политиката на ДПС към партньорската партия БСП и към правителството ще остане непроменена.

Решението на Бисеров за напускането на Народното събрание по всяка вероятно ще бъде обсъдено в сряда в парламента. След това ДПС ще поиска от ЦИК мястото на Бисеров да бъде заето от Бюнемин Хасан, който е трети в листата на движението в Шумен, където Бисеров е бил водач.

По повод оттеглянето на Бойко Найденов, „Дневник“ припомня, че преди известно време от Върховната касационна прокуратурата са започнали ревизия в НСлС, като резултатите от нея все още не са известни.

Официалното съобщение на прокуратурата по повод оставката на Бойко Найденов гласи следното:

„Днес, 04.11.2013 г., г-н Бойко Найденов е подал заявление за освобождаване от длъжността Директор на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването, както и от длъжността следовател в тази служба. Заявлението е предявено на основание чл.165, ал.1, т.2 от ЗСВ, по лични причини и лично решение. То е внесено във ВСС, ведно с предложение на главния прокурор за поощряване на г-н Б. Найденов с най-високото отличие – личен почетен знак I степен – златен.“

Leave a Comment