ДАНС е подала сигнал срещу Христо Бисеров до Цацаров

Главният прокурор обеща информация до края на деня

Христо Бисеров„Получен е сигнал в прокуратурата по отношение на Христо Бисеров и до края на деня прокуратурата ще излезе с информация по случая“. Това каза пред БНТ тази сутрин главният прокурор Сотир Цацаров. Сигналът е подаден от председателя на ДАНС вчера следобед. „Ако ДАНС ме беше информирала по-рано, или получила информация, която съдържа данни за престъпление, защото информацията все още се анализира в градска прокуратура, ще поискам имунитета на Христо Бисеров, ако не съдържа данни за престъпление, няма да го поискам”, каза по-късно Цацаров.

Христо Бисеров бе освободен тази сутрин от парламента като депутат от ДПС, заместник-председател на Народното събрание и шеф на правната комисия. Той отсъстваше при гласуването, нямаше и дебати. 138 депутати от всички парламентарни групи гласуваха оставката на Бисеров. Очаква се на негово място в групата на ДПС да влезе Бюнямин Хасан, секретар на община Хитрино. Все още от ДПС не са обявили кого ще предложат за зам.-председател на Народното събрание и за председател на правната комисия.

Оставката на Бисеров бе неочаквана за групата на ДПС и дори за лидера на партията Лютви Местан. Тя бе оповестена в неделя следобед. В понеделник стана ясно, че депутатът е замразил и членството си в движението.

Leave a Comment