Появи се нова версия по случая Христо Бисеров

Нова версия по случая Христо Бисеров представи в интервю за бТВ бившият шеф на Националната разузнавателна служба и член на СДС Димо Гяуров. По думите му бившият зам.-председател на парламента вероятно се е противопоставил на нова политическа посока – за коалиция между ДПС и ГЕРБ.
Бисеров бил тежък противник на ГЕРБ, а преди дни в публичното пространство се пусна слух за преформатиране на управляващата коалиция, която е била потвърдена както от български, така и от чуждестранни политически източници, включително и от Брюксел.

Появи се нова версия по случая Христо Бисеров

Появи се нова версия по случая Христо Бисеров

Димо Гяуров твърди, че нещо се е случило – било в ДПС, било в управляващата коалиция, което е изхвърлило Бисеров от политиката. Това според Гяуров бил превантивен ход, за да не може Бисеров да обясни какво му се е случило.
Бившият шеф на Националната разузнавателна служба не изключи и варианта в основата да стоят пари.
Христо Бисеров подаде оставка на 3 ноември като заместник-председател на парламента, заместник-председател на ДПС и председател на правната комисия. Той подаде и заявление за напускане на парламента и на 7 ноември народните избраници прекратиха пълномощията му и като депутат.
Мотивите му бяха единствено лични и не от политическо естество.

В деня, в който парламентът прекрати депутатските му правомощия, стана ясно, че Христо Бисеров е разследван за пране на пари и данъчни престъпления. Сигналът е стигнал до прокуратурата от ДАНС няколко дни след като Бисеров обяви, че се оттегля от постовете си. Държавното обвинение е установило как той е превеждал и теглил крупни суми от сметки на Сейшелските острови. Делото се води и срещу доведения син на Бисеров Ивайло Главинков.

Владимир Аличков, който е съдружник на сина на Христо Бисеров и който се е прибирал днес у нас, е заявил, че доведеният син на Бисеров Ивайло Главинков също може да е в чужбина. Според Аличково обаче било изключено той да тръгне да се крие.
Срещу бившия зам.-шеф на парламента Христо Бисеров още не е повдигнато обвинение за пране на пари, укриване на данъци или за документно престъпление.
От МВР вчера заявиха, че до момента никой не им е нареждал да търсят Бисеров на домашния му адрес, в страната или чужбина. Това може да стане едва след като прокуратурата реши да го призове за разпит или за повдигане на обвинение.

От миналия понеделник, когато Бисеров внесе молба за освобождаване от парламента, съпартийците му твърдят, че не са го виждали. Той не вдига и телефона си. Слуховете, че е в Италия при доведения си син или че вече може да е в някоя топла страна, не са проверявани.

1 Comment

  1. Иванчо каза:

    парад на буклуците

Leave a Comment