След протеста вчера – 23-ма задържани, окупацията на СУ продължава

След вчерашния протест и опит за окупация на парламента са били арестувани общо 23-ма души, съобщават от пресцентъра на МВР. Те са задържани за хулигански прояви и за неподчинение на полицейски разпоредби.
През изминалото денонощието не са се случили сериозни криминални инциденти.

След протеста вчера - 23-ма задържани, сн. Ройтерс

След протеста вчера – 23-ма задържани, сн. Ройтерс

Още снощи на страницата си във Фейсбук „Ранобудните студенти“ съобщиха, че окупацията на Ректората продължава. Те са взели това решение след ескалиралото вчера напрежение пред парламента.
„След днешните извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила. С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната“, пише на страницата на „Ранобудните студенти” в социалната мрежа.

Пловдивските студенти, които пристигнаха вчера за окупацията на НС, са пренощували в ректората на СУ „Св. Климент Охридски“, за да продължат да протестират с колегите си.

Окупацията на СУ продължава, сн. Ройтерс

Окупацията на СУ продължава, сн. Ройтерс

По думите на един от тях – Благовест Ганев – вчера те са били бити от полицията. Имало е нареждане полицейските служители да бият хората наред, предимно млади хора, по-слаби граждани, жени и деца, заявява студентът.
Полицейските кордони са били около 20 000 души
Той е категоричен, че полицаи са били протестиращите снощи, без те да ги провокират по никакъв начин. Те са ритани в колената и слабините.

Leave a Comment