Цацаров: Утре повдигаме обвинение на Бисеров и го викаме на разпит

Главна прокуратура е направила запитвания до Швейцария и още една държава

главният прокурор Сотир ЦацаровУтре ще бъде повдигнато обвинение на Христо Бисеров и веднага след това той ще бъде разпитан, съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Според него най-малкото, в което бившият заместник-председател на парламента ще бъде обвинен, е подаване на невярна декларация пред Сметната палата, съобщи БТА.

Главна прокуратура е направила запитвания по повод разследването до две държави, едната от които е Швейцария

Ако Бисеров не бе напуснал сам Народното събрание, прокуратурата е щяла да поиска отнемане на имунитета му като народен представител заради данните, с които разполага, поясни Сотир Цацаров.

Преди дни Софийската прокуратура започна досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу бившия зам.-председател на парламента.

На 6 ноември 2013 г., главният прокурор Сотир Цацаров получи от председателя на ДАНС писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система. Това се случи след като Бисеров сам се оттегли от постовете си в Народното събрание и от депутатското си място, и след като замрази членството си в ДПС. Първите коментари по този повод на председателя на движението Лютви Местан бяха, че е изненадан и не знае нищо за причините, предизвикали оттеглянето на знаковата фигура за ДПС.

БИСЕРОВ СЕ Е СКРИЛ В РЕЗИДЕНЦИЯ

Скривалището на Бисеров

Скривалището на Христо Бисеров
Снимка на „24 часа“

Тайна резиденция в полите на Рила приютява семейството на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров според справка в Имотния регистър, съобщи в. „24 часа“. Райското кътче на 50 км от София е инвестиция на двама бизнесмени, които са и братовчеди. В различни периоди от времето участват и в политиката. Това са социалистът Кирил Недев, бивш кандидат за депутат от БСП, и бившият секретар на СДС Илия Лазаров, който вече е напуснал фирмата, която е построила модерния голф комплекс. Той е близък с Бисеров още от времената, когато и двамата работят подсините знамена с лъвчето на „Раковски“ 134.

Доведеният му син Ивайло, който е разследван заедно с баща си за данъчни престъпления и пране на пари, е собственик на огромна вила в модерния комплекс „Голф клуб Ибър“ край Долна баня.

Leave a Comment