Христо Бисеров вече е в следствието

Бившият зам.-председател на парламента Христо Бисеров е пристигнал към 11 часа в столичното следствие и е влязъл през страничен вход. Той е отишъл в кафенето, без да даде изявления за медиите. Тълпа журналисти го чакаше пред следствието от 9 часа сутринта. Доведеният син на Христо Бисеров – Ивайло Главинков, също е пристигнал.
Христо Бисеров е бил пресрещнат от репортер на „Господари на ефира”, който се е опитал му е връчил златния скункс, но политикът не го е взел.

Христо Бисеров вече е в следствието

Христо Бисеров вече е в следствието

Очаква се днес на бившия депутат от ДПС да му бъде повдигнато обвинение за пране на пари. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че Бисеров ще бъде обвинен за подаване на невярнa декларация пред Сметната палата и пране на пари. Цацаров подчерта, че очаква по случая да бъдат получени данни за банкови преводи от две европейски държави – най-вероятно Швейцария и Македония.

Бисеров трябва да бъде разпитан в столичното следствие след като преди седмица стана ясно, че е разследван заедно с доведения си син Ивайло Главинков. Това стана три дни след като Бисеров хвърли оставка и се оттегли от партията и Народното събрание.

Според запознати продължителността на разпита на обвиненото лице е различна – от минути до часове. Той може да откаже да дава обяснение или да отговаря на въпросите на следователите, но ако се съди по медийното и обществено отсъствие на Бисеров след съобщението, че се оттегля от политиката и парламента, вероятността днес той да проговори по случая е доста малка. Едва ли днес ще се стигне и до налагането на най-радикалната мярка за неотклонение – задържане под стража.

Leave a Comment