Цветелина Бориславова: През целия преход земеделското министерство се управлява от близки до ДПС

Не съм олигарх, не съм с Бойко, нямам фотоволтаици и не съм придобила банка за една нощ, заяви банкерката

Цветелина БориславоваНАП проверява Цветелина Бориславова за десетгодишен период назад, ровейки се в пътуванията ѝ, личните разходи, дори и в сметките за купуване на кучешка храна. Това разкри бившата приятелка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в студиото на „Всяка неделя“ по Нова телевизия. „Нямам страхове и опасения. Знам, че моите сътрудници са държали перфектна отчетност. Неприятно е чисто имиджово“, призна Бориславова.

От данъчната администрация са изискали от гранична полиция справки за пътуванията ѝ зад граница. Освен това са изпратили писма до всички банки с искане да разкрият евентуалните ѝ сметки. „Та те не правят това дори и за хора, които са в затвора“, възкликна банкерката. Тя уточни, че приходната агенция е възложила ревизия за 5 години назад и проверка за 5 години след ревизираните пет – тост за период, започнал преди 10 години.

По този повод Бориславова е изпратила запитване до директора на НАП какви са мотивите на агенцията за това ровене. 

За конфликта ѝ със земеделското министерство в Пампорово, тя обясни, че дружеството, чиито собственик е – „Пампорово“АД, не е извършвало незаконна сеч. Във връзка с това тя е получила писмо от директора на Горското стопанство, в което той изрично заявява, че няма констатирани нарушения от дейността на компанията, която иска да изгради четириседалков лифт на мястото на спрян отпреди 2 години опасен влек. Земеделското министерство е получило сигнал срещу „Пампорово“АД от регистрирана на 1 ноември т.г. фондация „Синята планета“. Същата фондация още на 3 ноември подава сигнал срещу изграждането на лифта, а веднага на следващия ден от ведомството се самосезират и започват проверка, която завършва с акт.

Според Бориславова това министерство се управлява през целия преход от хора, близки до ДПС. Тя смята, че и бившият министър Мирослав Найденов е изпълнявал поръчки на движението, което очевидно има интереси в курорта. Фирмата на банкерката пък е инвестирала до момента 84 млн. в инфраструктурата на Пампорово.

„Не се чувствам уплашена. В кариерата ми няма слаби места от гледна точка на законите. Участвала съм в светлата част на прехода“, коментира Бориславова.

Въпреки това онзи ден, когато била „на среща на най-високо ниво в едно министерство“, ѝ подхвърлили: „Много врагове имате.“

Цветелина Бориславова уточни, че присъствието ѝ в икономиката на страната не се е променяло с промяната на политическото управление. Дори обратно. Когато Бойко Борисов бил премиер, тя жертвала инвестиционната си активност само и само да не злоупотреби с влиянието си като близка на човек от властта. Въпреки че още преди той да стане премиер, те се разделили. При управлението на ГЕРБ Бориславова развила дейността на фондацията си „Кредо бонум“.

„Аз не играя на ничия страна“, кротко заяви събеседничката. Въпреки това обаче Цветелина Бориславова скоро чула, че Лютви Местан говорел неверни неща за фондацията ѝ. Преди време пък Сергей Станишев подхвърлил в парламента, и то от трибуната, че тя се е сдобила с банка за една нощ.

По този повод Бориславова извади документи. Тя посочи, че е започнала работа в СИБанк през 2001 г. През 2002 г. чрез фондовата борса е закупила 4% от акциите на банката, а през 2004 г. още 30%. После, през 2007 г. вече притежавала 48.63 на сто. „Това са неща, които са видими, публични“, изрази недоумение по повод инсинуациите банкерката.

„През 2007 г. продадох банката за 390 милиона евро и това беше наречено от световния финансов свят „най-успешната банкова транзакция, продажба №1“, цитира Бориславова.

„Нямам фотоволтаици“, отби друг слух банкерката. Тя каза, че тази лъжа се разпространява особено усърдно от евродепутата Слави Бинев, срещу когото е завела дело.

На друг въпрос отговори, че няма общ бизнес с Иво Прокопиев, макар че преди време е кредитирала медийната му група.

„Постоянно ме изкарват олигарх, но не отговарям на описанието“, отхвърли нападките Цветелина Бориславова.

На финалния въпрос има ли мъж до нея, чаровната дама отговори: „Нека да запазя това за себе си“.

1 Comment

  1. Фактор каза:

    На Цветанка не й мина номерът. Актьорската й игра не струва. Мафията си е мафия и мирише отдалече!

Leave a Comment