Надежда Неински: Не мога да приема, че наследниците се срамуват от наследството

Мога да приема ДГБ да ме критикува, но Радан Кънев – не

Надежда НеинскиРазминаването на партиите в Реформаторския блок със „Синьо единство“ е в това, че наследниците на разбитото СДС се срамуват от наследството на съюза. Това стана ясно от интервюто с Надежда Неински по Нова тв. „Власт не остана, не виждам за какво воюваме“, каза евродепутатът и остователят на „Синьо единство“. Неински каза, че не се срамува от работата си в правителството на Иван Костов (1997-2001 г.), където бе външен министър. „Реформаторският блок трябва да стъпи върху всичко добро, направено от традиционната десница“, смята тя. Според нея диалогът за миналото не се е състоял, а без него не може да се гледа към бъдещето.

„Не се учудвам, че ДБГ („Движение българия на гражданите“ на Меглена Кунева – б.р.) има критики към моето управление. Но не приемам Радан Кънев да е готов да ни критикува“, заяви тя.

Малко по-рано, но по труда медия, Петър Москов от Демократи за силна България каза, че разминаването със „Синьо единство“ е като бомба с часовников механизъм, която е добре да бъде обезвредена сега, отколкото след като стане факт обединението.

По всичко личи, че от шест, партиите в Реформаторския блок ще останат пет, сочат всички политически изказвания досега.

Leave a Comment