Девойка издъхна след 30 часа работа в рекламна агенция

Бащата, директор в същата компания, каза, че няма претенции към работодателя

Парамита Прадна, на 27 г., издъхна след 30 часа работа без почивка в рекламна агенция в работа до смъртИндонезия. Малко преди да изпадне в кома, тя написала в соцмрежите: „Работя 30 часа без прекъсване и още съм пълна със сили”.

Момичето се трудило като копирайтър  в една от големите международни агенции Young&Rubicam.  Парамита, известна още в рекламните среди и соцмрежите като Мита Диран, успяла да си свърши най-после работата в деня на смъртта си и си тръгнала, за да вечеря с приятели. Компанията вече се била разположила около масата в ресторант и направила поръчките, когато Парамита припаднала. Веднага била повикана линейка, но на път за болницата сърцето на момичето спряло, престанала и да диша.  Впоследствие, изпаднала в кома и лекарите така и не успели да я спасят.

Парамита често споделяла в социалните мрежи за изтощителното работно време в компанията. Веднъж дори се пошегувала, че смята да премести леглото си в офиса, защото няма време да се прибира вкъщи и да спи.

Представители на  Young&Rubicam са се срещнали с близките на покойната и изразили съболезнования.

Бащата на момичето, който има 35-годишен стаж в сферата на рекламата и маркетинга и понастоящем е креативен директор, публично обявил, че семейството няма да предявява никакви претенции към работодателите на Парамита.

„Моята дъщеря беше силна и прекрасно знаеше какво представлява работата в рекламата. В рекламната сфера не се работи както в банките или в други учреждения. От теб по принцип се очаква да се претоварваш с работа”, коментира бащата. Той също така е изразил и съмнения, че дъщеря му е работила 30 часа без прекъсване. „Може би е излизала от време навреме да хапне. Освен това е младо момиче, едва ли би изтърпала да е с едни и същи дрехи толкова време”, казва още той. Парамита е прекалявала и с енергийните напитки, възможно е това да е дало отражение на здравето й, разкрива още баща й.

През август т.г. друга подобна новина потресе света. 21-годишният немец Мориц Ерхард издъхна на работното си място като стажант в лондонска банка след 72-часов работен ден.

Leave a Comment