Смърт на магистрала „Тракия“ снощи, стотици автомобили блокирани за час и половина

магистрала през нощта48-годишен пловдивчанин, който се е прибирал с Фолсваген от София, загина снощи в тежка пътна катастрофа на автомагистрала „Тракия“ край Пазарджик. Инцидентът станал към 21:30 часа. Шофьорът се е ударил в движещия се пред него товарен Мерцедес от Бургас. Завъртял се е и върху него връхлетял друг товарен автомобил. Пловдивчанинът е загинал на място. Дрегерът показал, че шофьорите на товарните коли не са употребили алкохол.

В резултат на нещастния инцидент стотици автомобили бяха блокирани от пристигналите на място полицейски автомобили, пожарни и „Бърза помощ“. Движението бе спряно за час и половина, разказаха очевидци. След 23 часа полицаите разпоредили на шофьорите да обърнат движението, да се върнат към Пазарджик и да продължат по обходния път – старото „Пазарджишко шосе“ към Цалапица, откъдето могат отново да се качат на магистралата.

„Не се виждаше края на светлините от автокерван, когато започнахме да маневрираме за обръщане на посоката“, описа един от шофьорите. „Добре, че всичко се размина без допълнителни катастрофи.“

Снощи пътуващите към София бяха свидетели на странна гледка край Пазарджик. Автомобилите в съседното платно са се движили в тяхна посока в кордон.

Не е известно кога движението в участъка е било възстановено.

Leave a Comment