Николай Гигов: Не съм спонсор на АБВ, Бойко: По-стиснат от него няма!

Николай ГиговОръжейният бизнесмен Николай Гигов заяви в интервю пред bTV, че не е спонсорирал АБВ, каквито слухове вървят по медиите. „Никой не ми е поискал пари, пък и аз не се занимавам с политическо спонсорство“, каза той. Гигов добави, че това е поредния „балон“ и че има представа откъде идва, но няма да сподели подозренията си.

„Познавам се с президента Георги Първанов, но за мен приятелството е нещо много лично и няма да го коментирам“, пресече въпросите в тази посока Гигов.

Бизнесменът смята Първанов за опитен политик, който знае какво прави.

За Бойко Борисов каза, че отдавна не го е виждал. Преди време двамата често играели тенис, но първо бившият премиер се контузил, а после и той самият разтегнал сухожилие, и затова скоро не са се срещали. А наскоро ходил в Банкя, но не при експремиера, а до конната база, за да вземе лекарство за крака си. „И двамата (Първанов и Борисов – б.р.) са силни личности, стигнали са върховете на държавата“, обобщи Гигов. Но вметна, че в момента, а и в близко бъдеще те ще са тежки опоненти в политиката.

Около час по-късно, но по Нова телевизия, Бойко Борисов направи спонтанен коментар за евентуалното спонсорство на Гигов към АБВ. „Какъв спонсор ще е Гигов“, възкликна лидерът на ГЕРБ. „Аз по-стиснат човек от него не съм виждал! Той една стотинка няма да даде на Първанов…“ Бойко Борисов разказа, че преди години победил Николай Гигов на тенис, а за играта бил направен облог за 100 долара. „Пет години го преследвах да си плати уговореното“, с възмущение си припомни бившият премиер.

Leave a Comment