Тото късметлията Селим ще става фермер

Уцелилият от 7 милиона евро ром осигури на всички деца от Криво поле безплатни закуски

Селим Тракалиев от хасковското село Криво поле има намерение да се занимава със земеделие. Ромът, който спечели 7 милиона евро от гръцкото тото, е закупил трактор, пазарил е и земя. Хората от селото твърдят, че

Селим милионера

Твърди се, че този мъж е Селим, но това не е сигурно

е много работлив, се видя от репортаж на Би Ти Ви.

Селим стана популярен преди две седмици, когато изведнъж блесна новината, че българин е уцелил джакпота в Гърция. По-късно се разбра, че това се е случило още през септември миналата година, но фамилията предпочела да го запази в тайна.

„Той замина да работи в Гърция като взе 50 евро назаем от един местен човек“, разкриха съселяните му. Когато късметът се усмихнал широко на работливия ром, като се върнал, той броил на кредитора си 50 000 евро от радост и благодарност. Защото с помощта на получения заем, пътят го отвел до тото пункта в съседната държава.

Освен това Селим оставил куп пари в магазина за храни в центъра на селото и поръчал на магазинера да дава безплатно закуска на децата, които всяка сутрин пътуват с автобуса до училището в съседното село Малево. Неговият син Стоян също ходел на училище в Малево, но откак се разчу, че баща му е милионер, спрял да го посещава. „Добро дете е, учи, не мързелува“, похвали го учителката. Хората предполагат, че семейството се страхува да не отвлекат Стоян за откуп.

Благодарение на Селим, децата на Криво поле всеки ден си взимат хамбургер и сокче за голямото междучасие и не плащат нищо.

От селото хвалят Селим, че не е върнал никой, който му се е помолил за заем. Винаги давал.

Къщата на местния милионер е опасана от камери и всички от рода са нащрек. Страхуват се да не пристигнат хайдуци, които са принудят рома да им предаде спечелените с честен късмет близо 14 милиона лева.

Сигурно заради същия страх, Селим е започнал да купува и жилища в Хасково – за да вложи в имоти парите, предполагат съселяните му.

Иначе телевизионният репортаж не можа да покаже лицето на тото милионера. Репортерът бе заобиколен от десетина души от махалата, които му крещяха да не снима и да си ходи, ако не иска да бъде набит. „Ще останеш без гуми и без кола! Айде, пътя“, викаха ромите и хич не се шегуваха.

 

Leave a Comment