Режисьорът Людмил Тодоров гостува тази вечер в „Петното“

Режисьорът Людмил Тодоров ще представи тази вечер от 19 часа в култовия клуб „Петното на Роршах” своите две последни книги – „Разкази” и „Шлеп в пустинята”
Людмил Тодоров е сценарист и режисьор на игралните филми „Бягащи кучета”/1987/, „Любовното лято на един льохман”/1990/, „Приятелите на Емилия”/1996/, „Емигранти”/2001/, „Шивачки”/2006/, „Миграцията на паламуда”/2011/.

Людмил Тодоров

Людмил Тодоров

Автор е на сборника разкази „Да изгубиш Мечо Пух”, изд. Народна младеж, 1988, и на романите „Хроника на една любов”, изд. Петриков, 1994, и „Хроника на едно пропадане”, 2001 г.
През 2012 г. „Жанет 45” издаде книгата му „Разкази”, а през 2013 г. романа „Шлеп в пустинята”.

Авторът не възприема себе си като на писател, тъй като не е полагал никакви усилия да търся място в родната литература. Делничното и битовото са изключително важни неща за Людмил Тодоров. Те са материалът, с който работи. Самият той не е чел достойна за споменаване книга, която да не е стъпила здраво на делничното и битовото. Въпросът, според автора, е как и за какво се използва този материал. Дали с него се строи панелен блок или катедрала.

След седем написани книги Людмил Тодоров продължавам да се чувства човек на киното, а не на литературата. Во знае едно – киното и литературата във всяко едно общество са функция на духовния климат в него.

Leave a Comment