Орлин Горанов: Опитвам се да си нося годините с достойнство

Ние имаме само едно нещо – времето… А то изтича

„Опитвам се да си нося годините с достойнство. Всяка възраст си има своята красота. “ Това каза в интервю заОрлин Горанов „Всяка неделя“ по Нова телевизия певецът Орлин Горанов. Като „мъж на средна възраст“ в момента той се радва на общуването си с младите, като им преподава в Югозападния университет в Благоевград. „Има страшно много талантливи млади хора. На всеки талант трябва да му се удари едно рамо, да му дадеш кураж“, убеден е той.

„Обичам позитивните хора, които се опитват да разчупят статуквото, да бъдат полезни и искат да оставят нещо след себе си. Защото ние имаме само едно нещо – времето… А то изтича“, каза изпълнителят на едни от най-хубавите естрадни песни, който отдаде и 22 години на операта.

Орлин Горанов призна, че всеки ден се бори със страховете си и че още не му е минала тръпката, когато излиза на сцена. Във връзка със страха, той обясни, че преди години му открили възли на гласните струни. Те са най-малкият мускул в тялото. Оттогава той ежедневно извършва упражнения, така както спортистите поддържат мускулите си.

„Полудявам като видя хора, които не се съобразяват с правилата“, призна певецът. „Ако искаме да живеем в нормална държава, трябва да знаем, че освен права имаме и задължения.“ Другото е слободия според него.

„Пял съм по изборни кампании, но никога не съм вдигал лозунги. Аз не съм мандатен“, продължи той.

Орлин Горанов разказа и за една от най-необичайните си срещи. Преди доста години певецът участвал с Пловдивската опера в „Аида“ на фестивал в родното село на Верди в Италия. Ролята му била почти незначителна – Горанов бил вестоносецът, който се явявал в първата част. Изпял си репликите, оттеглил се и един възрастен човек дошъл при него. Признал му, че от 25 години пее на Арена ди Верона, но до момента не бил чувал такъв вестоносец.

 

Leave a Comment