Две поетеси превземат с думи „Петното” тази вечер

Днес от 19 часа в литературния салон „ Spirt & Spirit” в култовия пловдивски клуб „Петното на роршах” ще гостуват две поетеси – Камелия Кондова и Левена Филчева.

Камелия Кондова и Левена Филчева

Камелия Кондова и Левена Филчева

И двете имат нови поетични книги, които ще представят на пловдивската публика – Камелия Кондова – книгата „Бай Георги има тъжни рамене”, а Левена Филчена – „И не хореят – хората ми липсват”.

„Бай Георги има тъжни рамене” е осмата поетична книга за Камелия Кондова. Изданието е факт, благодарение на добричкото издателство „Мартине” и на съучастието на художника Стайо Гарноев от Панагюрище.
Самата авторка признава, че продължава да си мисли, че това е поредната й „любовна книга”, докато нейни приятели по перо твърдят, че тя нямо любовна лирика.
Присъдата ще е на пловдивските читатели.

„И не хореят – хората ми липсват” на Левена Филчева пък проповядва доброто, тъй като то е заразно, въпреки ежедневните опровержения. Книгата е заживяла между две корици за две седмици, благодарение на софийското издателство „Мимика”.
По думите на редактора на книгата, ако скромността краси човека, Левена Филчева ще ви ослепи от красота.

Добре е пловдивските читатели, които ще се съберат довечера, да са наясно, че ще се срещнат с талантлива поезия, въоръжена с китара и с най-раздаващите се души.

Leave a Comment