2 г. и 6 м от присъдата за шеф на „Напоителни системи“ заради докосване на женско бедро

Ангел Даскалов, Напоителни системи

Бившият управител на клона в Пазарджик получи общо наказание от 4.5 г., твърди че е жертва на женски заговор

Бившият шеф на „Напоителни системи“, клон Пазарджик Ангел Даскалов получи 4.5 години ефективна присъда заради секстормоз и опит за изнасилване на служителки от държавната фирма. 2 години и 6 месеца от присъдата са заради това, че докато пътувал със секретарката си към София, докосвал бедрата ѝ. Това разказа Даскалов тази сутрин по бТВ.

Ексшефът твърди, че е жертва на женски заговор, а причината за него е, че решил да освободи счетоводителката, която не се справяла със задълженията си и да премести секретарката на друго място. Скандалът по случая избухна през октомври 2012 г. и тогава Ангел Даскалов светкавично бе освободен от поста си.

Счетоводителката, която обвинява Даскалов в опит за изнасилване, е съпруга на полицай.Тя разпространила в офиса, че шефът я вика на 31 август вечерта в кабинета си и че вероятно се готви да я изнасили. Въпреки подозренията си, тя била облечена „в лека рокля, която лесно се сваля“.

Впоследствие, преди първото заседание на делото, след като счетоводителката и адвокатът ѝ разбират, че бившият управител има желязно алиби за вечерта на 31 август, променят датата на 30 август, разказа Даскалов.

Той смята, че грешката му е в това, че често викал в кабинета си по-младите служителки, за да ги напътства в работата им, с която те не се справяли.

Ангел Даскалов се оплака, че съдът няма практика, когато издаде присъда да я съобщава на осъдения. Той каза, че въпреки недоверието му в съдебната институция, ще обжалва наказанието пред трета инстанция. До три месеца бившият управител трябва да влезе в затвора за изтърпяване на присъдата, нищо, че тя се оспорва.

Той сподели, че има два брака и общо три деца. Съпругата му от втория брак, с която Даскалов не се е разделил, го подкрепя и не вярва на обвиненията срещу него. „Най-далечното ми качество е да проявя насилие“, заяви ексшефът на „Напоителни системи“ и абсолютно отрече да е имал какъвто и да е физически контакт със служителките си.

Leave a Comment