Бойко Борисов и Цветанка Ризова изостриха тона

Цветанка Ризова и Бойко Борисов – архивна снимка

Цветанка Ризова и Бойко Борисов – архивна снимка

Любопитен диалог между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и водещата на „Лице в лице“ Цветанка Ризова се завъртя тази вечер по бТВ. Няма какво да го коментираме, вижте част от него:

Б.Б.:…Днес бях в Благоевград и виждам че „Струма“ е блокирана. И всички, които очакват „Струма“ да стане, могат да знаят, че докато ГЕРБ не се върне на власт, тя няма да стане. С безумния …

Ц.Р.: Вие вярвате, че ще се върнете на власт ли, г-н Борисов?

Б.Б.: Разбира се! Разбира се! Няма в последните 20 години партия, която да е построила толкова, колкото ГЕРБ.

Ц.Р.: А това, че сте опъвали чадъри над някакви хора? Че сте превърнали Сметната палата в политическа слугиня? Че сте притискали бизнеса, който сега дишал свободно, казват и самите бизнесмени, и самото правителство. А тефтерчето на Златанов с наказателните акции по определени хора?

Б.Б.: Сега, дайте да не си говорим неща…

Ц.Р.: Припомням неща, които са говорили…

Б.Б.: Защото аз бих могъл да ви припомня на вас как на един от водещите му падна слушалката и се чу в ефир как му казват да не задава въпроси. Следва ли това вие да нямате предаване?

Ц.Р.: Не, това не знам какво следва. Аз знам, че моите въпроси, че си ги задавам аз и си ги задавам така от 15 години. 

Б.Б.: Слушах това предаване ваше, на което на единия водещ му падна слушалката. И в ефир се чу как му казаха: „Казах ти да не задаваш тези въпроси“…

Ц.Р.: Какво общо има това с тефтерчето на Златанов, г-н Борисов?

Б.Б.: Ние с тефтерчето на Златанов хората, които бяха виновни се разграничихме, отстранихме, включително и от парламента.

Ц.Р.: Да, но може би са пострадали съдби, може би хората са живели в страх…

Б.Б.: Ако са пострадали съдби, има съдебна система и ще бъдат наказани виновниците.

Ц.Р.: Може би има разсипан бизнес?

Б.Б.: Ако имаше разсипан бизнес и подобни бизнесмени, вече една година това правителство е на власт и някой щеше да излезе да каже. Говореха за замитането на следи на ГЕРБ. Една година няма нито една следа заметена освен това, което построихме и то е видимо.

Ц.Р.: Много бизнесмени са казвали … С данъчни проверки, по друг начин сте ги притискали…

Б.Б.: О! На мен ми направиха освен данъчна проверка, и като се видя, че няма нищо, вчера за втори път ми удължиха срока за разследване на данъчната ревизия. Вече шест месеца ме разследват… Данъчна ревизия! И понеже не могат да открият нищо, удължават със всеки месец по още един месец. Ама не съм казал нищо.

Ц.Р.: Ама вие казахте! На Мартин Шулц казахте, че се упражнява политическа репресия в България…

Б.Б.: На Мартин Шулц му казах, че неговите протежета тука, чрез лицето на Станишев, чрез избирателната комисия искат да опорочат и тези избори. И, ако направят чрез този избирателен закон подобна Централна избирателна комисия, аз няма да призная изборите дори и да ги спечеля. Както направих и за тези избори.

Ц.Р.: Какво значи политическа репресия? Добре… правят ви някаква ревизия…

Б.Б.: Това означава, че на всички от опозицията в момента има данъчни ревизии, наказателно преследване, повдигнато обвинение… На всички.

Ц.Р.: Как на всички? На кои всички?

Б.Б.: Няма министър, който да не е викан по 3-4 пъти в прокуратурата.

Ц.Р.: Министър от вашето управление?

Б.Б.: Да, от моето. И аз самия – поне 5-6 пъти. В същото време вече колко години чакаме за докладите на Станишев да излезе нещо. Чакаме за Цанков камък, за „Белене“, за кой ли не…

Leave a Comment