Агро инвестиции в Пловдивско: Рибарник, череши с мъглуване в Малък чардак, лозя във Върбен

Инвестиционните намерения на аграрния бизнес в Пловдивска област стават все по-редки заради продължителната криза. Но все пак се появяват ентусиасти. Сред тях е Дормушали Тахир Ибрахим, който има намерение да създаде рибовъдна ферма за суперинтензивно отглеждане на деликатесни видове риба. Тя ще е върху 9.2 декара в землището на село Мулдава в местността „Изворите“. 

Кметът на асеновградското село Мулдава Алиосман Топал обясни, че Ибрахим не е местен и никой не го познава. Инвеститорът е избрал фермата да е при язовира на „Напоителни системи“ „40-те извора“. Мястото е общинско и вече е отдадено на бъдещия рибовъд. Според кмета инвеститорът е от Асеновград.

Мрежите против градушки, птици и насекоми са изключително полезни и ... скъпи

Мрежите против градушки, птици и насекоми са изключително полезни и … скъпи

Костадин Павлов е планирал да създаде черешова градина върху 30 дка в землището на село Малък Чардак, община Съединение. Земеделският производител е обмислил перфектна инвестиция, тъй като заедно със засаждането на дърветата е предвидено изграждане на система за капково напояване и мъглуване, както и мрежа за защита от градушка, птици и насекоми.

Фирма „Фрукт продукт“ООД с управител и мажоритарен съдружник Илиян Желязков възнамерява да положи върху над 50 дка винени лозя система за капково напояване. Насаждението е в село Върбен, а инвестицията ще се финансира по програма за „Преструктуриране и конверсия на винени лозя“ от ПРСР. За водоизточник ще послужи микроязовир в съседство.

 

Leave a Comment