От 9 юни земеделското министерство стартира заседания за Новата аграрна политика

първото заседание на Работната група по прилагане на Общата селскостопанска политика 2015-2020 г., което ще се състои на 9 юни 2014 г. от 15.00 ч. в Голям колегиум на МЗХ. С това заседание се поставя началото на поредица от срещи, на които последователно ще се обсъдят различните елементи на бъдещото прилагане на директните плащания.   На първата среща ще се дискутират два от елементите на Общата селскостопанска политика, а именно: изискванията и прилагането на зелените плащания и плащанията за райони с природни ограничения. Останалите теми ще бъдат предмет на следващи срещи на работната група, за които ще ви информираме своевременно.   Участниците в работната група имат възможност да се запознаят предварително с материалите по посочените теми. Те са публикувани на интернет-страницата на Министерство на земеделието и храните – www.mzh.government.bg секция „Актуално”.   Каним членовете на работната група, съгласно Заповед № РД  09-305/23.05. 2014 г.  на министъра на земеделието и храните, които имат отношение към двата въпроса, предмет на дискусията,  да присъстват на заседанието. От 9 юни Министерството на земеделието и храните стартира заседания на работните групи за прилагането на новата Обща селскостопанска политика. Първото ще е на посочената дата, понеделник, от 15 часа в Големия колегиум на министерството. „С това заседание се поставя началото на поредица от срещи, на които последователно ще се обсъдят различните елементи на бъдещото прилагане на директните плащания“, се казва в официалното съобщение.

На първата среща ще се дискутират два от елементите на Общата селскостопанска политика – изискванията и прилагането на зелените плащания и плащанията за райони с природни ограничения. Останалите теми ще бъдат предмет на следващи срещи на работната група, за които ще ви информираме своевременно.

Участниците в работната група имат възможност да се запознаят предварително с материалите по посочените теми. Те са публикувани на интернет-страницата на Министерство на земеделието и храните – www.mzh.government.bg секция „Актуално”.

 

 

 

 

Leave a Comment