Юли и август – горещи и сухи

Краткотрайни валежи с гръмотевични бури ще има и през следващата седмица

srs_3f677bca17Горещи и сухи ще са юли и август, а валежите ще са под нормата. В някои дни температурите през следващия месец ще надхвърлят 40 градуса, сочи прогнозата за времето на TV-MET. Най-големите юлски жега ще са в началото на месеца, а след това между 15 и 20 юли. Средните максимални температури в страната ще бъдат между 32 и 37 градуса.

Количеството на валежите ще е под нормата, а по-интензивни ще са само на някои места в страната.

Август също ще е с жеги над нормата, според световните метеорологични центрове. Информацията за влажността през по-следващия месец е колеблива.

Краткосрочната прогноза са следващата седмица е за краткотрайни валежи, които на места след сряда ще са съпроводени от гръмотевични бури.

Във вторник и сряда живакът ще отчете по-високи температури в сравнение с тези през този уикенд. Ще превалява за кратко, ще изсъхва и пак ще превалява. Четвъртък и петък ще са по-дъждовни и гръмотевични, а температурите леко ще се понижат до 20-25 градуса.

След 21 юни, когато започва астрономическото лято, времето ще се задържи по-топло, а валежите ще са по-редки. Очакват се превалявания на 25 и 27 юни.

Leave a Comment