Абазов в Индонезия: На 6-то място сме сред най-добрите държави за бизнес. Заповядайте!

Бюрхан Абазов и Индонезия„България е на 6-та позиция в авторитетната класация на Bloomberg „Най-доброто място за бизнес в Източна Европа и Централна Азия 2014 г.“. Това заяви в представянето на страната ни на Петата сесия на Междуправителствената комисия и бизнес форума, който се провежда успоредно в Джакарта, зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов.

Заместник-министърът посочи, че България има добри производствени традиции в електрониката, химическата и фармацевтичната промишленост,както и в машиностроенето. Много български компании имат дългогодишен опит за работа с азиатските пазари. Сред най-перспективните българските хранителните продукти за износ към Индонезия са вино, пчелен мед, зърнени храни, минерална вода, месо, закваски за млечни изделия и българските млечни продукти.

Във форума участват водещи български компании в областта на производството и търговията на млечни продукти и на зърнени храни, производството на цигари и тютюневи изделия, отбранителната промишленост и управлението на проекти, както и представители на над 30 индонезийски фирми.

 

Leave a Comment