Проф. Миланов: Проклета да е държавата!

проф. Милан Миланов„Проклета да е държавата!“ С тези думи проф. Милан Миланов приключи интервюто с него тази сутрин по Нова телевизия. Повод за разговора бе протестът на лекарите в Спешна помощ в София, протестът на колегите им в болницата в Хасково, както и решението на лечебното заведение в Стара Загора да спре храната в болницата от вчера.

„Ние знаехме още през юли миналата година, че това ще се случи, но не направихме нищо. Както вървим в средата на септември парите ще са свършили напълно”, каза началникът на Клиниката по интензивно лечение в „Пирогов”.

„Ситуацията в здравеопазването в момента е точно като преди наводненията във Варна и Добрич. Два бента изгърмяха. Другите бълбукат и са тръгнали надолу. Аз се чудя на колегите ми, които продължават да работят. Хората разчитат на нас, защото вече са отчаяни. Така се завличат пациенти, които ще умрат. Ние прегракнахме да викаме. За съжаление лекарският съюз се превърна в метеоролог – предвещаваме какво ще се случи, изпращаме предупредителни писма и с това се изчерпва нашата дейност”, каза той.

По повод последното нападение над лекар от Спешна помощ, проф. Миланов каза „без извинение“, че народът е тъп. Той даде пример с Турция, където обръщението към лекарите е „учителю“.  „Отиваш да го спасяваш, а той те напада“, възмути се Миланов.

 

Leave a Comment