Животновъдите излизат утре на протест срещу фонд „Земеделие“

Животновъдите излизат на протест в 13 часа утре, 9 юли, заради лошото управление на Държавен фонд “Земеделие”, съобщават от Българска асоциация “Земеделие и храни” (БАЗХ). Те ще се съберат пред агроминистерството.

Бойко Синапов

Бойко Синапов

Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов заяви, че стопаните настояват за яснота в действията и намеренията на Разплащателната агенция. Той твърди, че са блокирани плащанията към земеделските производители, а масово в страната се сигнализира за тежки корупционни практики.

Докато един от най-трудните сектори в българското земеделие – животновъдството е на предела на силите си, никоя институция не проявява разбиране и не оказва подкрепа, обясни той.
По-рано днес четири големи организации излязоха с обръщение към министър Димитър Греков и към Мирослав Найденов, с копие до вицепремиера Зинаида Златанова. В писмото изпратено до медиите ръководството на фонд „Земеделие“ търпи силна критика към работата си.
Активността на фермерските организации, включително и утрешният протест, е в резултат на крайностите, до които стигна конфликтът между агроминистерството и ДФ „Земеделие“ през изминалата седмица.
През последния уикенд АгроПловдив потърси някои от ръководителите на браншови организации, за да
изразят мнение за случващото се между министерството и фонда. Какво казаха те:

Радослав Христов: Фонд „Земеделие“ одобри шест проекта с джипове за 150 000 лв.

Бойко Синапов: Фонд „Земеделие“ се държи нагло! Министърът трябваше по-рано да им поиска оставката

 

Leave a Comment