Очаква се днес US департамент по земеделие да обяви рекордно производство на пшеница

пшеницаСлед като през миналата седмица цените на пшеницата отбелязаха известно повишение, в електронната търговия понеделник отново паднаха с 1%.Това пише порталът agrarheute.com. Основната причина са очакваните късно днес данни на американския департамент по земеделие. Анализаторите очакват нова корекция в положителна посока на оценката за щатските добиви при пшеницата, както и при запасите. Глобалната реколта дори се прогнозира да стигне нови рекордни стойности.

Цените на пшеницата в Европа не успяха да задържат възходящите позиции, и отново тръгнаха надолу. След известно повишение миналата седмица, котировките на пшеницата в Париж паднаха до 174.25 евро за тон, което все пак е с 3 евро над стойността им от преди седмица.

На пазарите за директни продажби картината бе подобна – повишение на цените в началото на седмицата и спад в края. Така например най-вероятно заради увеличения обем на експорта, цената на септемврийската пшеница в Хамбург през миналата седмица се повиши до 185 евро за тон, а в началото на тази седмица регистрира нов спад.

Leave a Comment