Облачни, хладни и с превалявания ще са повечето дни през септември

есен, студОблачни, хладни и с превалявания ще са повечето дни до края на септември. Утре, неделя, ще се заоблачи повече, а в понеделник и вторник, 15 и 16 септември, в отделни райони на Западна България има условия за по-значителни количества валежи, съобщават синоптиците от НИМХ.

В утрешния ден предимно в западните райони ще започнат превалявания, които в понеделник и вторник ще обхванат и други райони от страната. В района на Пловдивска област във вторник вероятността за дъждове ще е най-висока за цялата седмица. Дневните температури ще са между 13 и 19 градуса на 16 септември, след което живакът ще отмерва между 11 и 22 градуса да края на седмицата.

След сряда валежите ще спрат, облачността от запад ще се разкъса. Около 20 септември температурите в страната ще са предимно между 23 и 28 градуса. В продължение на няколко дни ще има сравнително топло време, но отново с условия за превалявания.

Към 25 септември отново се очаква захлаждане. В повечето райони дневните температури ще са около и малко под 20 градуса. След 25 септември облачността ще се разкъса, ще намалее и тогава сутрешните температури ще се понижат. Към края на месеца отново има условия за превалявания и ново понижение на температурите.

Leave a Comment