Райна Кабаиванска на античната сцена в Пловдив на 29 септември

rajna-kabaivanskaСлед 15 години отсъствие, Райна Кабаиванска отново ще е гост на Пловдив. На 29 септември в Античния театър ще се състои специален концерт под надслов „Божествената” – Райна Кабаиванска и нейният Майсторски клас в Нов български университет. В концерта ще участват още оркестърът на Софийската опера и балет под диригентството на Найден Тодоров.

С този мащабен концерт – събитие, Пловдив ще чества по достойнство юбилея на неповторимата Райна Кабаиванска – юбилей, който се отбелязва тържествено в цял свят. Българската прима е Кавалер на Ордена на Италия, избирана е петкратно за най-популярна личност на Италия и двукратно за музикант на годината, удостоена с „Оскар за кариера” на международните награди за опера „Оскар”.

Кулминация на юбилейните чествания на Райна Кабаиванска в България ще бъде Благотворителния гала концерт на 18 декември 2014 г. в зала 1 на НДК в София. За него специално ще пристигнат 15 от най-забележителните ученици на Райна Кабаиванска от цял свят.

Билети за концерта на 29 септември могат да бъдат закупени на касата пред Община Пловдив, в мрежата на Eventim.bg и на място преди концерта. Цените са от 10 до 40 лв.

 

Leave a Comment