Бойко Борисов призова към смирение, не вижда с кого ще управлява

Вместо да се радвам за това, че съм победител, ще нося отговорност за това, че сме победили, описа ситуацията лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов върна мандатаЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова политическите формации, които влизат в парламента, към смирение. Той каза това пред журналисти, след като преди това обясни, че в последните два часа от Реформаторския блок не са спрели да поставят условия. Борисов определи условията като задкулисие спрямо избирателите на ГЕРБ.

„Моля колегите (от всички партии) да преспят с резултатите“, посъветва Борисов. Така те ще разберат какво значение има да си спечелил 5, 6, 7 процента.

Лидерът на ГЕРБ ясно заяви, че иска да е премиер и че е „готов да си заложи главата, за да измъкне България“. „Имам и подкрепата на Европа“, допълни той. „Нормално е победителят да излъчи премиер, защото той е най-опитният човек. Но при тази конфигурация не виждам как ще направя правителство“, обясни Борисов.

Той посочи, че дори ГЕРБ и реформаторите да се разберат, те не могат да сформират стабилно управление, тъй като според  предварителните резултати ще имат общо по-малко от 120 депутата.

„БСП обяви, че ще бъде конструктивна опозиция.“

„С ДПС партията не ми го позволява.“

„С Бареков няма как“, изброи възможните партньорства председателят на партията победител.

Най-тежкият сценарий според лидера на ГЕРБ предвижда нови избори преди Коледа.

„Вместо да се радвам за това, че съм победител, ще нося отговорност за това, че сме победили“, описа ситуацията Бойко Борисов. „Аз знам какъв ще е сценарият. Всички ще кажат: Нека ГЕРБ да направи компромиси.“

Накрая партийният председател и бивш премиер отново призова партиите да не правят прибързани изявления. Той обясни още, че ГЕРБ ще даде пресконференция утре или по-вероятно във вторник.

1 Comment

  1. Kim Halyard каза:

    На вниманието,

    Ким инвестиции ООД предлага заеми на частни лица и сътрудничат органи се нуждаят от кредити. Ние предлагаме както за бизнес, така и за лице заеми. Ако имате нужда от заем свържете се с нас днес

    Вашият искрено

    Г-н Ким
    Ким инвестиции ЕООД / главен изпълнителен директор

Leave a Comment