НАП Пловдив продава на ниски цени жилища на длъжници

На търг е обявено и жилище във Велинград с начална цена 451 лв./кв.м.

НАП Пловдив е обявила за продан през октомври няколко жилища на длъжници. Огледите на някои от тях къща за проданвече започнаха. Сред апартаментите са два на ул.“Плиска“ от 65 и 53 квадрата, които са в напълно завършена сграда, ново строителство. На същия адрес освен апартаментите се продава и гараж. И трите имота могат да бъдат огледани до 17-ти октомври включително в присъствието на публичен изпълнител от НАП. До същата дата се подават ценови предложения за закупуването им и се внася депозит в размер на 20% от първоначално обявената цена.

Също в Пловдив, но на други адреси – на ул.“Димитър Талев“ и ул.Славееви гори“ са подготвени за продан апартаменти, съответно 93 квадрата и 78 квадрата, чиито огледи предстоят от 13-ти до 15-ти октомври. Сред атрактивните оферти на приходната агенция е и жилище във Велинград с площ от 82 квадратни метра, което излиза на търг за 37 хиляди лева (451 лв./кв.м.).

Апартаментите са обявени за продан от НАП Пловдив поради различни причини, обясняват от агенцията. Някои от тях заради натрупани данъчни и осигурителни задължения от страна на досегашните им собственици, а други – след конфискуване в полза на държавата от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

 

 

Leave a Comment