„Делойт България“ избрана за одитор на Разплащателна агенция

Компанията е предложила да извърши услугата за 539 000 лв. при прогнозна цена от 1.2 млн.

Sert_OrganДФ „Земеделие” вече има сертифииращ орган, който до края на януари трябва да извърши оценка и одит на Разплащателна агенция за извършените плащания през периода октомври 2013-октомври 2014 година. Това заяви на пресконференция днес заместник министърът на земеделието Васил Грудев.

Изборът е паднал върху „Делойт България“, чиято оферта е била 539 хил. лева без ДДС. Както е известно обществената поръчка е била за 1,2 млн. лева. На второ място е била класирана „Ърнст и Янг Одит“ ЕООД с предложена цена от 1,08 млн. лева.

„На фона на финансовата ситуация благодарение на една открита процедура успяхме да направим най-добрия избор”, заяви Грудев. До момента няма официално постъпило обжалване от страна на останалите участници. Срокът за това е 10 дни и от ведомството ще се съобразят с него, каза още заместник министърът.

По отношение на тавана по мярка 4.1. заместник Грудев очаква резултатите от допитването до представителите на бранша да бъдат обобщени до края на деня, но досега преобладава желанието за намаляването му от 3 на 1,5 лн. евро. Освен това до края на декември се очаква МЗХ да представи на Брюксел втория преработен вариант на ПРСР.

Leave a Comment